Tankar, planer och funderingar kring Huset!

Tiden kommer nog gå fort nu tills vi flyttar, jag har insett att det inte alls handlar om många helger tills det är mitten på april. Redan nästa helg kommer vi att köra första flyttlaset.
Mycket att tänka på är det, det är ju väldigt mycket mer att sätta sig in i när det gäller att bo i hus än att bo lägenhet, så mycket mer att ta ansvar för och fixa med. Och mycket mer saker som kostar ganska mycket att fixa. Men det känns fruktansvärt skönt att slippa ha bolån och att vi kommer bo så billigt där, bara ha själva driftskostnaderna att tänka på. Det tack vare att huset är ett släkthus som min sambos farmor och farfar bott i och nu ägs av sambons pappa och sen kommer gå i arv till sambon. 

Det är ju ett gammalt hus med inga renoveringar gjorda på evigheter så det är ju en hel del att göra allt eftersom. Och förutom all invändig renovering som man ju mest gör för att få det snyggt och trivsamt för sin egen skull så är det ju massa annat som måste fixas. Skorstenen måste renoveras i vår eftersom den har börjat falla isär. vore inte så skoj att gå ute runt huset och få bitar av den i skallen. Annat som måste göras i sommar är att byta källardörren, plocka bort panelen på den utbyggda delen där sovrum och badrum ligger och tilläggsisolera där, sätta termostater på alla element, kolla att vedspisen i köket fungerar.
Sen måste det även dräneras, taket renoveras och hela huset målas, men dom sakerna klarar sig nog till nästa sommar. Och pannan måste även den bytas framöver. Så nog finns det att göra.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0